Az élmény pedagógia alapjai

a szociális készségek hatékony fejlesztése formális, non-formális és kötetlen tanulási helyzetekben

Mi a képzés célja?
A cél az élménypedagógia, mint sajátos pedagógiai megközelítés, megismerése és megtapasztalása, a saját tapasztalatból való tanulás. Ezáltal megtanulhatod, hogyan tudod a diákokokat motiválni abban, hogy próbára tegyék saját képességeiket.
Magunk között meg fogjuk érteni, hogyan válhatnak a diákok saját tanulásuk, oktatásuk és fejlődésük aktív résztvevőivé és vezetőivé. Saját tapasztalatainkból keressük ezekre a közös válaszokat. A tanfolyamon játékos formában vezetjük be a résztvevőket a tapasztalati pedagógia módszereibe, megtapasztalva és elmagyarázva a tapasztalati tanulás hatékonyságát és módszereit.

Kinek szól a képzés?
Mindenkinek, aki új és játékos módszerekkel szeretné elérni az oktatási céljait: tanároknak, igazgatóknak, segítő tanároknak, szaktanároknak, pszichológusoknak, osztályfőnököknek, mindenkinek, aki szereti a kihívásokat, keresi az új élményeket és játszani szeretne.
Mindenkinek, akik korábban nem vagy csak felületesen találkozott az élménypedagógia módszerével, kíváncsiak és nyitottak az új dolgok felfedezésére.

Miről fogunk tanulni?
Az élménypedagógia alapjairól: a Kolb-féle tanulási ciklusról, a komfortzónáról és annak elhagyásáról, a kockázat szerepéről, a szórakozás, a megfelelés és a kihívás keresés közötti kapcsolatról, a fokozatosság elvéről, a játék és a fejlesztés közötti különbségről, a feldolgozás és a választás szabadságának fontosságáról.

Milyen módszereket használunk?
Elsősorban tapasztalati, aktív módszereket, amelyek aktív részvételt és bevonódást igényelnek. A csoporttagoknak készen kell állniuk arra, hogy kilépjenek saját komfortzónájukból, keressék a kihívásokat és bekapcsolódjanak a játékba, részletesen feldolgozzák, megosszák és visszajelzéseket adjanak és kapjanak.

Képzés időtartama

16 óra

Képzés ára

600 RON/ résztvevő

Jelentkezési űrlap