Tudod mi a különbség?

Tudod mi a különbség a só és a cukor között? 

A Cukor Birodalomban a cukor király elrendelte, hogy minden cukornak egyformán szögletesnek kell lennie. Ellenben a Só Birodalomban erre fittyethányva minden sókristály olyan formát ölt, amihez éppen kedve szottyan.
Kíváncsi vagy hogyan tudnak apró bogarak egyszerre óriási szörnnyé változni? Kukkantsd meg őket egy mikroszkóp lencséjén keresztül, és te is meglátod!
Szinte szemmel láthatóan villantak fel azok a bizonyos kis villanykörték a fejek fölött, amikor például arra is rájöttünk miért is olyan ragaszkodóak a bogáncs szúrós kis gömböcei. Képzeld csak el, ha téged is milliónyi apró tüskeréteg borítana. Te is odaragadnál mindenhez. Mint egy két lábon járó tépőzár. 🙂

Ilyen és ehhez hasonló klassz felfedezéseket tettek a gyerekek a Grund School Tanyáján az újonnan megérkezett mikroszkópok segítségével.  Összegyűltünk jópáran aznap. Egyszerre persze nem tud mindenki sorra kerülni. Ezeknek a csodáknak a szemügyre vétele nem csak úgy sitty-sutty egy pillanat, abban nagyon is jó elmerülni, értelmezni, élvezni, kinyitni a fantázia kapuit.  Nagyon jó volt látni hogyan adnak  ehhez egymásnak időt és teret a gyerekek.

Ezzel egy időben a csipet-csapat többi tagja a szabad levegőn csapatba szerveződve indított el egy félsziget építő projektet, ahol mindenki szerszámot ragadott, és nekiláttak az építkezésnek. Még a szomszéd tyúkok is felbuzdultak a nagy aktivitás láttán, és egyikük úgy gondolta érez magában annyi spirituszt, hogy megmutassa: nézzétek hogy tudok repülni! Majd azzal a nagy lendülettel céltudatosan felszállt a háztetőre, és kényelembe helyezte magát, hogy teljes panorámában szemlélhesse az eseményeket a Tanyán. 🙂

Kovács Anett, tanulásszervező